Ga naar de inhoud

Cloudoplossingen

Werkplek in de cloud

Kun je een bedrijf digitaal transformeren zonder te werken in de cloud? Niet echt. Als je futureproof en up-to-date wilt blijven in een constant veranderende wereld, dan is het zelfs noodzaak. En waarom zou je ook niet?

Werken in de cloud is efficiënt en geeft flexibiliteit. Je kunt altijd en overal jouw bestanden, gegevens en software delen, opvragen en opslaan. En dat allemaal in een veilige en snelle onlineomgeving. Vergeet niet dat het snel kan worden opgeschaald en in een oogwenk up-to-date is, zonder storende of dure upgrades!

* Optimale productiviteit
* Office 365 op maat + back-up
* Overal bereikbaar door hosted telefonie
* 27/7 ondersteuning + begeleiding
aanvragen

Client case

Wagenborg Passagiersdiensten

Behoud je connectie en vaar door CLNW’s cloudoplossingen de meest zorgeloze overtocht tussen oever en eiland.

bekijk case

Wat betekent werken in de cloud?

Je kunt niet om de cloud heen wanneer je als organisatie of bedrijf altijd op een simpele, efficiënte manier wilt samenwerken en met elkaar – en de rest van de wereld – in contact wil staan. Hoe het nu precies werkt? We geven antwoord op een aantal veelgestelde vragen:

 

Online werkplek samengevat

Het gebruik van externe servers en opslagruimte om gegevens en softwaretoepassingen op afstand te leveren via internet. Je hebt dus een snelle, veilige netwerkverbinding nodig. Werken in de cloud in een notendop:

* Je bent overal en altijd bereikbaar.
* Iedereen (die daar de bevoegdheid voor heeft) heeft toegang tot data, bestanden, processen en programma’s.
* Back-ups worden dagelijks automatisch gemaakt.
* Beheer en updates verlopen automatisch.
* Uitbreiding is altijd mogelijk.

 

Wat zijn de voordelen van in de cloud werken?

Werken in de cloud is simpelweg de meest efficiënte manier van (samen)werken. Het vraagt niet om een eenmalige grote investering én bespaart kosten op lange termijn, er wordt rekening gehouden met cybersecurity en bovendien is het eenvoudig te schalen – wat het goedkoper maakt dan een eigen serverinfrastructuur.

 

Welke cloudoplossing past bij mij?

Om je een probleemloze reis naar een online werkplek te geven, is het belangrijk om inzichtelijk te krijgen welke cloudstrategie bij jouw zakelijke doelstelling past. Denk aan:

  1. Beveiliging: Hoe veilig is de oplossing en wat zijn de beveiligingsmaatregelen die worden toegepast?
  2. Schaalbaarheid: Kan de oplossing meegroeien met jouw bedrijf en gemakkelijk worden aangepast aan veranderende behoeften?
  3. Kosten: Wat zijn de kosten van de oplossing, zowel op korte als op lange termijn?
  4. Gebruiksgemak: Hoe gebruiksvriendelijk is de oplossing en hoe snel kunnen medewerkers ermee aan de slag?
  5. Integratie: Kan de oplossing eenvoudig worden geïntegreerd met bestaande systemen en applicaties binnen jouw bedrijf?

 

Welke oplossingen bieden jullie om in de cloud te werken?

Cloud Networks is officieel partner van Office 365. Wij zijn gespecialiseerd in het opzetten van Microsoft Office 365 voor bedrijven. Het mooie hieraan is dat we een alles-in-éénoplossing bieden van Microsoft. Met Office 365 leggen we de complete online werkplek aan, inclusief e-mail via Outlook, bedrijfsopslag met OneDrive en een naadloze integratie van Word, Excel en PowerPoint. En laten we online vergaderen niet vergeten; dat is ook mogelijk met Microsoft Teams.

Bij Cloud Networks begeleiden we jouw bedrijf bij de implementatie van Microsoft 365. We zorgen ervoor dat alle online werkplekken beschikken over de juiste software en we helpen medewerkers om effectief in de cloud te werken. Daarnaast houden we een oogje in het zeil voor eventuele beveiligingsrisico’s. Als er problemen zijn, staan onze supportmedewerkers 24/7 voor jou paraat.

 

Is VoIP-telefonie ook een cloudoplossing?

Jazeker, VoIP-telefonie is een communicatieoplossing om mee te werken in de cloud. Het vraagt geen grote investering, het is schaalbaar en beweegt mee met de veranderingen binnen en buiten je bedrijf. Je communiceert via de cloud door middel van onder andere je tablet, computer of smartphone. Vanaf welk toestel je ook belt, jouw klanten zien maar één nummer én je bent altijd bereikbaar! Het leuke extraatje van VoIP-telefonie is dat het beschikbaar is met veel verschillende functies, die je helemaal naar eigen wens inricht en ook weer verandert. Neem contact met ons op – voor de laatste keer op de ouderwetse manier – en we leggen je graag de voordelen van VoIP-telefonie haarfijn uit.

 

Help, ik moet mijn cloud migreren!

Een uitdaging die de nodige expertise vereist die wij in huis hebben. We verzorgen een veilige migratie van of verhuizing naar jouw nieuwe werkplek in de cloud. Of het nu gaat om een private, publieke of hybride oplossing.

 

Is werken in de cloud veilig?

Yes! Clouddiensten bieden doorgaans meer veiligheid dan geïnstalleerde software op servers en computers in het eigen bedrijfspand of -omgeving. Maar dit betekent niet dat clouddiensten automatisch beveiligd zijn met cybersecurity, ook hiervoor schakel je Cloud Networks in. Wij garanderen geavanceerde datacenters en hoogstaande (endpoint)beveiligingsmaatregelen voor een betere databescherming dan je zelf kunt realiseren.

Fun fact: met een cloudoplossing ben je altijd beter bestand tegen gevaren zoals brand, natuurrampen en diefstal.


fast &
secure


24h
support


100%
uptime