Ga naar de inhoud

Cybersecurity

Cybersecurity voor bedrijven

Cybersecurity is voor bedrijven een van de belangrijkste aspecten van een moderne organisatie. Met de voortdurende groei van het internet en de afhankelijkheid van digitale technologieën, neemt het risico op cyberdreiging exponentieel toe.

Cybercriminelen zoeken voortdurend naar zwakke plekken in systemen en netwerken om toegang te krijgen tot gevoelige informatie, financiële gegevens, intellectueel eigendom en persoonlijke gegevens. Tijd om je te beschermen tegen ongeoorloofde toegang, aanvallen, schade of diefstal. Cloud Networks biedt een breed scala aan maatregelen en best practices om dreigingen te detecteren, beperken en voorkomen.

* Beveiligingssoftware en tools
* Beveiligingsbewustzijn
* Toegangscontrole
* Incidentrespons en -herstel
* Beveiligingsbeleid en compliance
aanvragen

Client case

Pathé Theaters

Met cybersecurity van Cloud Networks zijn Pathé Theaters altijd ononderbroken online en verbonden, individueel en met elkaar.

bekijk case

Cybersecurity beveiligt jouw bedrijfsnetwerk

Door te investeren in cybersecurity pak je proactief de bedreigingen en risico’s aan die gepaard gaan met de moderne digitale wereld. Het is een essentiële investering om de veiligheid, continuïteit en groei van jouw bedrijf te waarborgen.

Bij Cloud Networks begrijpen we dit belang en bieden we uitgebreide oplossingen om bedrijven te beschermen tegen de steeds veranderende cyberdreigingen. We werken proactief om systemen te monitoren, verdachte activiteiten te detecteren en te voorkomen, en om ervoor te zorgen dat bedrijfsgegevens veilig blijven.

Onze aanpak van cyberbeveiliging is professioneel, informatief en innovatief. We leggen complexe beveiligingsconcepten uit op een begrijpelijke manier, zonder betweterig over te komen. Daarnaast zorgen ervoor we dat bedrijven kunnen vertrouwen op onze expertise en dat ze de nodige maatregelen nemen om hun gegevens en netwerken te beschermen. Denk daarbij aan:

* Beveiligingssoftware en -tools: Het implementeren van antivirusprogramma’s, firewalls, encryptie en andere beveiligingsoplossingen om bedreigingen te identificeren en te blokkeren.

* Beveiligingsbewustzijn: Het creëren van bewustzijn bij medewerkers en gebruikers over de gevaren van phishing, social engineering en andere vormen van aanvallen. En hen voorzien van richtlijnen en trainingen om risico’s te verminderen.

* Toegangscontrole: Het beheren van gebruikersrechten en het implementeren van sterke authenticatiemethoden die ervoor zorgen dat alleen geautoriseerde personen toegang hebben tot gevoelige gegevens.

* Incidentrespons en -herstel: Het hebben van protocollen en plannen om snel te reageren op incidenten, aanvallen of datalekken. En het herstellen van systemen naar een veilige staat.

* Beveiligingsbeleid en compliance: Het opstellen en handhaven van beleid en procedures om te voldoen aan wettelijke en industriële beveiligingsnormen. En het regelmatig uitvoeren van beveiligingsaudits en risico-evaluaties.

 

Wat is cybersecurity voor bedrijven?

Goede netwerkbeveiliging is onmisbaar voor elke organisatie. Door de groeiende mogelijkheden van het internet nemen bedreigingen van buitenaf toe. Cyberhackers proberen ongeautoriseerd toegang te krijgen tot jouw netwerk om bijvoorbeeld (financiële) data te stelen, diensten te verstoren of zelfs om jouw bedrijf opzettelijk schade aan te richten. Door goede cybersecurity geef je cyberhackers – en andere cyberdreigingen – geen kans om in te breken. Sterker nog: bescherming van het netwerksysteem voorkomt dat de bedrijfsprocessen stil komen te liggen.

Cybersecurity voor bedrijven is een begrip dat de bescherming omvat van digitale systemen, netwerken, apparaten en gegevens tegen allerlei soorten cyberdreigingen. Het omvat niet alleen de bescherming van het netwerk, maar ook aspecten zoals gegevensbeveiliging, applicatiebeveiliging, endpoint security, identiteitsbeheer en meer. Zo heeft cybersecurity betrekking op het hele spectrum van digitale beveiliging, inclusief de bescherming tegen malware, phishing-aanvallen, ransomware, hacking, sociale engineering en andere bedreigingen die van invloed kunnen zijn op digitale activa en gegevens.

 

Wat is het verschil met network security?

Network security omvat simpelweg alle activiteiten die bijdragen aan de beveiliging van jouw netwerk. Een sterke netwerkbeveiliging beschermt tegen onder andere virussen, spywares en ransomwares. Een van de meest gebruikte beveiligingstechnieken is firewall. De firewall vormt als het ware een barrière tussen het interne netwerk en het openbare netwerk. Het voorkomt dat onbetrouwbaar verkeer toegang krijgt tot het bedrijfsnetwerk. Slechts het betrouwbare verkeer stroomt door de firewall, waardoor onbevoegde gebruikers niet de kans krijgen om bij jouw gevoelige bedrijfsinformatie te komen.

Cloud Networks helpt je met het opzetten van een goed beveiligd netwerk. Goede netwerkbeveiliging begint met een grondige inventarisatie van de netwerkarchitectuur, de bestaande beveiligingsmaatregelen en het risicoprofiel van jouw organisatie. Onze oplossingen hebben als doel netwerkbedreigingen te detecteren en te verwijderen, zodat je ongestoord je werk kunt uitvoeren, zonder bang te hoeven zijn voor verstoring in het netwerk.

 

Waarom is cybersecurity zo belangrijk voor bedrijven?

Cloud Networks garandeert veilig netwerkbeheer door het installeren en up-to-date houden van firewalls en andere beveiligingstechnieken. Daarnaast blijft Cloud Networks jouw netwerkactiviteit monitoren. Hierdoor kunnen veel veiligheidsrisico’s proactief worden gedetecteerd en opgelost worden. Bovendien staan onze medewerkers 24/7 voor je klaar om al jouw uitdagingen rondom netwerkbeveiliging samen op te lossen.

 

De zwakste schakel, endpoint security

Naast networksecurityoplossingen helpen we je bij Cloud Networks ook graag met endpoint security. Gek genoeg is endpoint security juist de eerste stap van het beveiligen van het bedrijfsnetwerk als geheel. Vaak is de gebruiker namelijk de zwakste schakel in de keten. Apparaten die verbinding maken met het bedrijfsnetwerk, zoals laptops, telefoons, maar ook printers, worden beschouwd als ‘endpoint’ van het netwerk. Deze endpoints zijn voor hackers vaak eenvoudig binnen te dringen. Het is daarom belangrijk de devices van medewerkers goed te beschermen door middel van endpoint security.

Door endpoint protection maak je het cybercriminelen een stuk moeilijker om toegang te krijgen tot gevoelige bedrijfsinformatie. Volledig alle risico’s afdekken is lastig te realiseren. Maar we kunnen wel samen ontdekken welk type endpoint protection het beste werkt bij jouw netwerk. Met de endpointsecurityoplossing van Cloud Networks beschermen we alle endpoints in jouw organisatie optimaal.

 

5 redenen om nu aan de cybersecurity van je bedrijf te werken:

* Bescherming tegen cyberaanvallen: Investeren in cybersecurity stelt jouw bedrijf in staat om zich effectief te verdedigen tegen een breed scala aan cyberdreigingen, zoals malware, phishing, ransomware en datalekken. Dit vermindert het risico op kostbare inbreuken en reputatieschade.

* Bescherming van vertrouwelijke gegevens: Cybersecurity bedrijfsmaatregelen beschermen kritieke informatie, klantgegevens en intellectueel eigendom op veilige wijze. Het voorkomt ongeautoriseerde toegang en helpt gevoelige gegevens te beschermen tegen diefstal of misbruik.

* Continuïteit van bedrijfsactiviteiten: Een sterke cybersecurity-infrastructuur helpt jouw bedrijf om activiteiten ononderbroken voort te zetten, zelfs in het geval van een cyberaanval of datalek. Dit minimaliseert de impact op de productiviteit, klantenservice en financiële resultaten.

* Wettelijke en regelgevende naleving: Investeren in cybersecurity helpt jouw bedrijf te voldoen aan wettelijke en regelgevende vereisten op het gebied van gegevensbescherming en privacy, zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in de Europese Unie. Het voorkomt boetes en juridische consequenties die volgen uit non-compliance.

* Vertrouwen en reputatie: Sterke cybersecuritymaatregelen wekken vertrouwen bij klanten, partners en belanghebbenden. Het laat zien dat jouw bedrijf de veiligheid en privacy van gegevens serieus neemt, wat de reputatie en geloofwaardigheid van jouw bedrijf versterkt.

 


fast &
secure


24h
support


100%
uptime