Ga naar de inhoud

Managed WiFi

Managed WiFi

Met Managed WiFi neemt Cloud Networks de verantwoordelijkheid voor beheer en optimalisatie van jouw zakelijke, draadloze netwerk. We zorgen ervoor dat je WiFi-verbinding snel, stabiel en veilig is, zodat iedereen binnen jouw organisatie zich kan concentreren op zijn of haar werkzaamheden.

Onze experts staan klaar om het netwerk voor je bedrijf op te zetten, te monitoren en proactief te beheren. We creëren een optimale dekking zodat je medewerkers, gasten of klanten overal gebruik kunnen maken van een optimale internetervaring.

* Multicell WiFi
* 24/7 beheer
* Configuratie, monitoring en onderhoud
aanvragen

Client case

ZINN Zorg

Zodat het zorgnetwerk altijd beschikbaar is, maakt ZINN gebruik van Managed WiFi en redundante internetverbindingen.

bekijk case

Wat is Managed WiFi?

Zonder zorgen altijd online? Met onze Managed WiFi ben je verzekerd van een betrouwbare WiFi-verbinding. Een draadloos en veilig netwerk op kantoor zonder ingrijpende aanpassingen. We regelen alles van bekabeling, installatie tot beheer en we maken gebruik van Multicell WiFi.

 

Wat is Multicell WiFi?

Dat is een draadloze netwerkarchitectuur waarbij meerdere WiFi-toegangspunten worden gebruikt om een groter gebied te bestrijken en een betere dekking te bieden. Het maakt gebruik van strategisch geplaatste accesspoints die overlap optimaliseren en daarmee een naadloze draadloze ervaring mogelijk maken voor gebruikers. Het is ideaal voor organisaties met grote ruimtes zoals kantoren, hotels en winkelcentra, waar een betrouwbare en krachtige WiFi-dekking essentieel is.

Multicell WiFi wordt beheerd via een centraal beheersysteem, waardoor het configureren, monitoren en onderhouden van het netwerk eenvoudig is. Het stelt netwerkbeheerders in staat om het WiFi-netwerk efficiënt te beheren, prestaties te optimaliseren en om eventuele problemen snel op te lossen.

Kortom, Multicell WiFi is een geavanceerde draadloze netwerkarchitectuur die zorgt voor een betere dekking, capaciteit en naadloze connectiviteit in grote ruimtes, waardoor gebruikers profiteren van een krachtige, betrouwbare en draadloze ervaring.

 

Waarom kies je voor Managed WiFi?

Door te kiezen voor het Managed WiFi van Cloud Networks profiteert jouw organisatie van betrouwbare connectiviteit, eenvoudig beheer, geavanceerde beveiliging en ondersteuning. Het zorgt voor een optimale WiFi-ervaring voor zowel medewerkers als gasten, waardoor productiviteit en tevredenheid toeneemt.

1. Betrouwbare en consistente WiFi-dekking

Je rekent op een professioneel opgezet en beheerd WiFi-netwerk, dat toeziet op een betrouwbare en consistente dekking in jouw organisatie. Dit zorgt voor een optimale connectiviteit en productiviteit voor medewerkers en bezoekers.

 

2. Centraal beheer en monitoring

Een Managed WiFi-oplossing wordt centraal beheerd, waardoor je de volledige controle hebt over het netwerk. Je kunt eenvoudig WiFi-toegangspunten configureren, beveiligingsinstellingen aanpassen en het netwerk monitoren voor eventuele problemen. Dit maakt het beheer efficiënt en het vereenvoudigt het oplossen van potentiële problemen.

 

3. Schaalbaarheid en flexibiliteit

Managed WiFi kan gemakkelijk worden opgeschaald of aangepast aan de veranderende behoeften van jouw organisatie. Of het nu gaat om het toevoegen van nieuwe gebruikers, uitbreiding naar extra ruimtes of het ondersteunen van groeiende bandbreedtevereisten. Dit wordt allemaal flexibel aangepast.

 

4. Geavanceerde beveiliging en gasttoegang

Managed WiFi biedt geavanceerde beveiligingsfuncties, zoals authenticatieprotocollen, firewallbescherming en het scheiden van gastnetwerken van interne netwerken. Dit verbetert de veiligheid van jouw bedrijfsgegevens en het netwerk. Bovendien kan het beheer van gasttoegang eenvoudig worden ingesteld, waardoor je veilige WiFi-toegang kunt bieden aan bezoekers, zonder de integriteit van jouw interne netwerk in gevaar te brengen.

 

5. Proactieve ondersteuning en probleemoplossing

Bij deze service krijg je toegang tot proactieve ondersteuning en probleemoplossing van de serviceprovider. Als er zich problemen voordoen, staan er deskundige technici klaar om snel en efficiënt te helpen. Dit minimaliseert de impact op de bedrijfsvoering en vermindert de downtime.

 

Wie maakt gebruik van Managed-WiFi-oplossingen?

1. Bedrijven en kantoren

Kleine, middelgrote en grote bedrijven en kantoren vertrouwen op Managed WiFi om betrouwbare connectiviteit te bieden aan medewerkers, klanten en bezoekers. Dit helpt bij het ondersteunen van productiviteit, samenwerking en het efficiënt uitvoeren van bedrijfsactiviteiten.

 

2. Horeca en hospitality

Hotels, restaurants, cafés, conferentiecentra en andere horecagelegenheden implementeren vaak Managed WiFi om gasten een naadloze en betrouwbare internetervaring te bieden. Gasten kunnen gemakkelijk verbinding maken met het WiFi-netwerk en profiteren van een hoogwaardige internetverbinding tijdens hun verblijf.

 

3. Onderwijsinstellingen

Scholen, universiteiten en andere onderwijsinstellingen maken gebruik van Managed WiFi om een betrouwbaar en veilig netwerk te bieden aan studenten, docenten en medewerkers. Dit stelt hen in staat om toegang te krijgen tot online leermiddelen, samen te werken en lesmateriaal te delen.

 

4. Zorginstellingen

Ziekenhuizen, klinieken, verzorgingshuizen en andere zorginstellingen maken er gebruik van om connectiviteit te bieden aan zorgprofessionals, patiënten en bezoekers. Dit ondersteunt efficiënte communicatie, het delen van medische gegevens en draadloze toegang tot gezondheidsdiensten.

 

5. Retail

Winkels en winkelcentra implementeren Managed WiFi om een betrouwbare internetverbinding te bieden aan klanten en medewerkers. Dit kan worden gebruikt voor verschillende toepassingen, zoals draadloze betalingen, locatiegebaseerde diensten, klantinteractie en winkelautomatisering.

Het gebruik van Managed WiFi is niet beperkt tot deze sectoren en is waardevol voor organisaties in verschillende branches die behoefte hebben aan betrouwbare, veilige en schaalbare WiFi-connectiviteit.


fast &
secure


24h
support


100%
uptime