Ga naar de inhoud

Connectiviteit

Connectiviteit

In de zakelijke wereld draait alles om verbonden zijn en stabiele connectiviteit. Je bent nergens zonder een snel, veilig en betrouwbaar bedrijfsnetwerk. Je wilt effectief communiceren, samenwerken en groeien, met veel controle over gebruikers en applicaties. Dat kan. En zelfs locatieonafhankelijk.

* Zakelijke glasvezel met hoge bandbreedtes
* xDSL-verbindingen
* Datacenter laag 2- en laag 3-verbindingen
* Secure VPN-verbindingen
* SD-WAN-oplossing
* Redundante verbinding
aanvragen

Client case

Rederij Doeksen

Connectiviteit op zee verloopt snel en veilig door middel van ingenieuze IT-verbindingen en systemen. Dankzij het flexibele VoIP-systeem met callcenterfunctionaliteit staan de medewerkers van Rederij Doeksen altijd klaar om je zo optimaal mogelijk te helpen.

* Uniek BATS-straalzendernetwerk
* Flexibel VoIP-systeem voor telefonie
bekijk case

Wat is connectiviteit en waarom is het zo belangrijk?

Connectiviteit verwijst naar het vermogen om een veilige verbinding te maken met verschillende netwerken, zowel intern als extern. Het gaat niet alleen om het hebben van een internetverbinding, maar ook om het creƫren van een solide en betrouwbare infrastructuur die jouw bedrijf in staat stelt om gegevens, informatie en communicatie soepel te laten stromen.

Connectiviteit is een essentieel aspect dat jouw organisatie in staat stelt om effectief te communiceren, samen te werken en te groeien. Bij Cloud Networks begrijpen we het belang van connectiviteit. Wij zijn de altijd beschikbare ICT-schakel die jouw bedrijf helpt om non-stop naadloos verbonden te zijn, door 24/7 monitoring. Elke technologie heeft haar eigen toepassingsgebieden en voordelen, afhankelijk van de specifieke behoeften van jouw bedrijf. Het belangrijkste is dat door connectiviteit, jouw bedrijfsnetwerk toegankelijk is voor bedrijfskritische processen, op ieder uur van de dag.

We begrijpen dat niet iedereen een expert is op het gebied van connectiviteit, daarom nemen we de tijd om complexe technologieƫn op een begrijpelijke manier uit te leggen.

Welke oplossing past bij jou? Je leest het hier. We hopen dat deze uitleg duidelijk en informatief is. Aarzel niet om contact met ons op te nemen. We staan altijd klaar om te helpen!

 

Connectiviteitsoplossingen van Cloud Networks

1. Zakelijke glasvezel

Glasvezelverbindingen maken gebruik van dunne glasvezelkabels om gegevens met hoge snelheden en grote bandbreedtes te verzenden. In vergelijking met traditionele koperen kabels, bieden
glasvezelverbindingen een veel snellere en betrouwbaardere internetverbinding. Ze zijn essentieel voor bedrijven die grote hoeveelheden gegevens moeten verzenden en ontvangen, het uitvoeren van cloudtoepassingen en het ondersteunen van meerdere gebruikers op Ć©Ć©n netwerk.

Zakelijke glasvezel geeft de snelst mogelijke en meest stabiele verbinding. Je kiest hiervoor wanneer je sterk wilt professionaliseren. Een glasvezelverbinding biedt snelheid, veiligheid en capaciteit. Als jouw behoefte aan meer bandbreedte toeneemt, dan is zakelijke glasvezel het antwoord.

 

2. xDSL-verbinding

DSL staat voor Digital Subscriber Line. Het is een technologie die gebruikmaakt van bestaande koperen telefoonlijnen om gegevens te verzenden. Het omvat verschillende varianten zoals ADSL, VDSL en SDSL. xDSL-verbindingen bieden bredere bandbreedtes dan traditionele inbelverbindingen en zijn populair voor breedbandinternettoegang in kleinschalige bedrijven. Maar ze kunnen niet dezelfde hoge snelheden en bandbreedtes bereiken als glasvezelverbindingen.

xDSL-verbindingen zijn wijdverspreid beschikbaar via bestaande telefoonlijnen. Ze bieden breedbandtoegang tegen een lagere prijs dan andere opties, ze kunnen voldoende zijn voor basis internetgebruik en eenvoudige cloudtoepassingen. Ze zijn eenvoudig te installeren en configureren. Bovendien vereisen ze geen complexe infrastructuurwijzigingen.

 

3. Wat zijn datacenter laag 2- en laag 3-verbindingen?

Datacenters zijn faciliteiten die grote hoeveelheden servers, netwerkapparatuur en opslagruimte bevatten. Laag 2-verbindingen, zoals ethernet, zijn gericht op het verbinden van apparaten binnen hetzelfde netwerksegment. Laag 3-verbindingen, zoals IP-routers, worden juist gebruikt om verkeer tussen verschillende netwerksegmenten en locaties te routeren.

Je kiest voor deze verbinding wanneer je een betrouwbare en schaalbare netwerkinfrastructuur nodig hebt voor het hosten van bedrijfskritieke applicaties, het delen van resources tussen verschillende netwerksegmenten en het faciliteren van communicatie binnen en buiten het datacenter.

Bedrijfskritieke applicaties zijn softwaretoepassingen die essentieel zijn voor de dagelijkse werking en het succes van een bedrijf. Ze omvatten meestal applicaties die cruciaal zijn voor het uitvoeren van kerntaken, het beheren van bedrijfsprocessen en het leveren van waarde aan klanten. Enkele voorbeelden van bedrijfskritieke applicaties zijn:

– Enterprise Resource Planning (ERP)-systemen
– Customer Relationship Management (CRM)-systemen
– E-commerce platforms
– Collaboration tool
– Business Intelligence (BI)-systemen

 

4. Wat is een VPN?

Een Virtual Private Network (VPN) is een beveiligde tunnel boven op de bestaande internetverbinding, ongeacht of deze via glasvezel of xDSL loopt. Het biedt een extra beveiligingslaag en versleuteling van de gegevens die via de internetverbinding worden verzonden.

Secure VPN-verbindingen maken gebruik van encryptie om gegevens te beschermen tegen onderschepping en ongeoorloofde toegang. Dit stelt medewerkers in staat om veilig toegang te krijgen tot bedrijfsbronnen, zoals bestanden, applicaties en interne systemen, vanaf externe locaties. Secure VPN-verbindingen zijn van vitaal belang bij het waarborgen van de vertrouwelijkheid en integriteit van gegevens, vooral bij het werken op afstand of bij het gebruik van openbare WiFi-netwerken.

 

5. Wat is een SD-WAN-oplossing?

Met SD-WAN (Software Defined – Wide Area Network) worden gebruikers verbonden met een bedrijfsnetwerk dat alle applicaties van de organisatie verbindt. Gebruikers en bedrijfssoftware worden centraal beheerd vanuit een SD-WAN-dashboard in de cloud. Hierdoor is er volledige controle over de gebruikers, applicaties en het gebruik van het zakelijke netwerk.

Het doel van SD-WAN is om de connectiviteit te optimaliseren en een betere gebruikerservaring te bieden, ongeacht het type internetverbinding dat wordt gebruikt. Het is belangrijk op te merken dat de prestaties van een SD-WAN-oplossing mede afhankelijk zijn van de kwaliteit, snelheid en betrouwbaarheid van de gebruikte internetverbinding, of dit nu glasvezel of xDSL is.

Voor wie?

SD-WAN is geschikt voor bedrijven met meerdere vestigingen, zoals retailketens, filialen, kantoren of bedrijven met een wereldwijd zakelijk netwerk. Het stelt deze organisaties in staat om op een efficiƫnte manier verbinding te maken met hun verschillende locaties, zowel lokaal als over grote afstanden.

Vanuit de centraal verkregen inzichten in het bedrijfsnetwerk, kan de bandbreedte naar behoefte verhoogd of verlaagd worden. Daarnaast is er veel inzicht in en controle op de veiligheid en privacy, wat belangrijke ICT-uitdagingen zijn voor veel bedrijven en organisaties.

 

6. Redundante internetverbinding

Wil je absoluut zeker zijn van een werkende verbinding? Ga dan voor een redundante internetverbinding. Met een redundante verbinding wordt een internetverbinding dubbel uitgevoerd waardoor er automatisch overgeschakeld kan worden bij het wegvallen van Ć©Ć©n verbinding. Wij adviseren je uitgebreid over de voordelen van een redundante verbinding en de positieve impact op de connectiviteit van je bedrijf.


fast &
secure


24h
support


100%
uptime